Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programında 1 Doçent Dr ve 1 Dr. Öğretim Üyesi mevcut olup, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitime başlamıştır.
Dünyada ve ülkemizde artan sanayileşme ile birlikte enerji ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Artan enerji ihtiyacını karşılamak için sınırlı olan fosil kaynakları yakın zamanda yeterli olamayacaktır. Bu sebeple ülkemizde ve dünyada alternatif enerji kaynaklarına olan ilgi artmıştır. Ülkemizin alternatif enerji kaynaklarına yönelmesiyle birlikte son 20 yılda özellikle rüzgar türbinleri ve son 10 yılda da güneş enerji sistemlerine yatırımlar çok büyük oranda artmıştır. Yapılan ve yakın gelecekte yapılacak olan yeni enerji üretim sahalarında istihdam edilmek üzere teknikerlere büyük oranda ihtiyaç olacaktır.
Aksaray, Konya, Niğde ve Karaman gibi çevre illerin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından enerji ihtisas bölgesi olarak belirlenmesi ile birlikte bu bölgelere başta güneş olmak üzere yatırımlar artmış ve bu çerçevede ara eleman ihtiyacı her geçen gün artmaktadır.
Bununla birlikte, muzun olan öğrencilerimiz eğitimlerine devam etmek istediklerinde dikey geçiş sınavında başarılı olmaları durumunda;
Enerji Sistemleri Mühendisliği,
Elektrik-Elektronik Mühendisliği,
Fizik,
Fizik Mühendisliği,
Nükleer Enerji Mühendisliği,
Enerji Yönetimi bölümlerinde lisans eğitimlerini tamamlayabilirler.